Creating joy

I enjoy learning from other creative people. The latest advice that I’m taking to heart: Create art that makes me happy.

This has been a season of learning. I started a newsletter, added new external shops for merchandise, and finally took the leap into a new website. I’ve been moving in a new creative direction for a while, too. Now you officially get to see the visual results of my decision.

Trying something out is the best way for me to learn. I’ve been a carpenter, a landscaper, and a photographer. Celebrate the small victories with me as I transition to a graphic designer. It’s something I’ve been learning all along.

Enjoying the journey is more worthy than reaching the goal, but I also set daily objectives. I aim to learn or try something new each day. That can be easy: posting unfinished work. It can be difficult: remembering that my opinion about my artwork matters most.

I step off the beaten path into the wilderness of truly seeking the work I want: educational and science-based line art and illustrations. I’ve gotten good advice from fellow artists:

LogoGeek podcast by Ian Paget. It’s made for logo designers but the advice is applicable to other professions. Comics by The Oatmeal, aka Matthew Inman. Great artwork that’s relatable to everyday adult life. Interview with Moby on Sound Opinions podcast

Illustrations are available in my Change2Neutral collection. Buy my photos as greeting cards in my Zazzle shop. You can also find some of my photographs on Borrow our Backyard.

Venn diagram: Art, Science, Communication. ©2020 Outspoken Images by Marie Warner Preston

NORWEGIAN:
Denne har vært en sesong av læring. Jeg startet et nyhetsbrev, la til nye eksterne butikker for varer og endelig sprang inn på en ny nettside. Jeg har også beveget meg i en ny kreativ retning. Nå får du se de visuelle resultatene av avgjørelsen min.

Å prøve noe ut er den beste måten for meg å lære. Jeg har vært snekker, anleggsgartner og fotograf. Feir de små seirene med meg mens jeg bytte til grafisk designer. Det er noe jeg har lært hele tiden.

Å glede seg over reisen er mer verdig enn å nå målet, men jeg setter også daglige mål. Jeg prøver å lære eller prøve noe nytt hver dag. Det kan være enkelt: legge ut et uferdig verk. Det kan være vanskelig: huske at min mening om kunstverkene mine betyr mest.

Jeg går fra stien utover villmarken for å virkelig søke arbeidet jeg ønsker: pedagogisk og naturvitenskapelig linjekunst og illustrasjoner. Jeg har fått gode råd fra andre kunstner:

LogoGeek-podkast av Ian Paget. Den er laget for logo-designere, men rådet gjelder for andre yrker. Tegneserier av The Oatmeal, alias Matthew Inman. Flotte kunstverk som er relatert til hverdagens voksne liv. Intervju med Moby på Sound Opinions-podkast.

Illustrasjonene mine er tilgjengelige på Change2Neutral. Kjøp fotografene mine som fotokort på Zazzle. Du kan også finne noen av bildene mine på Borrow our Backyard.


Published by Outspoken Images by Marie Warner Preston

Creating illustrations for sustainability, stewardship, and science communication.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: