It’s summer, get outside!

My, how time flies. Hmm, it was winter the last time I wrote. Since then, the days have grown much longer and already begin to grow shorter again. Trees have flowered (loads! —the worst pollen allergies I’ve experienced), family and friends have visited, and it’s soon time to take to the marked trails of Norway before more visitors arrive.

Enjoy the sunny days. This summer is not last year’s scorcher, it’s been much cooler and rainier. There have been beautiful sunny days, such as when I took a tour to Østbyputten in Lørenskog. The lake was a perfect spot for a break, and I made a few new friends who may have been ducks.

Save the bees. My free time, when I’m not hiking, is spent in the garden. My goal is to give the bees and butterflies as many flowers as possible, for as long as possible. I’m excited to start working with La Humla Suse (Let the Bees Buzz), volunteering my time as photographer.

What’s next. I’m looking forward to a few weeks of long-distance hiking in northern Norway. My husband and I will explore Tromsø, Narvik, and Sweden on the way to Bardufoss in August.

Image top: Vuludalen, Rondane National Park
Image mid: A bumbleebee in my garden space, Skedmokorset, Norway
Image bottom: Lichen and moss in Romeriksåsene, Skedsmokorset, Norway
©2019 Outspoken Images by Marie Warner Preston

NORWEGIAN / NORSK
Det er sommer, nyt livet utendørs. Å, som tiden flyr. Hmm, det var vinter sist jeg skrev. Dagene har blitt mye lengre og nå begynner å bli kortere igjen. Trærne har blomstret (mye!—de verste pollenallergiene jeg har opplevd), familie og venner har vært på besøk, og det er snart tid for en tur på merkede stier i Norge før flere folk kommer på besøk.

Nyt de solfylte dagene. Sommeren er ikke fjorårets, den er mye kjøligere med mer regn. Vi har hatt vakre solfylte dager, som dagen jeg tok en tur til Østbyputten på Lørenskog. Tjernet var et perfekt sted for en pause og jeg fikk noen nye venner, som kanskje kunne ha vart ender.

Redd humlene. Fritiden min, når jeg ikke er ut på tur, blir brukt i hagen min. Målet mitt er å gi biene og sommerfuglene så mange blomster som mulig, så lenge som mulig. Jeg er spent på å jobbe sammen med La Humla Suse frivillig som fotograf.

Jeg gleder meg til noen uker på langtur til fots i Norge med mannen min. Vi skal utforske Tromsø, Narvik og lite grann Sverige på vei mot Bardufoss i august.

Bildet topp: Vuludalen, Rondane nasjonalpark
Bildet midt: Humle i hagen min, Skedsmokorset, Norge
Bildet nederst: Lav og mose i Romeriksåsene, Skedsmokorset
©2019 Outspoken Images av Marie Warner Preston

Published by Outspoken Images by Marie Warner Preston

Creating illustrations for sustainability, stewardship, and science communication.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: